Tandkristallen

Tandkristallen zijn gemaakt door de bekende firma Swarovski en zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Het plaatsen doet geen pijn en beschadigt ook jouw tand niet omdat wij een speciale transparante lijm gebruiken die nauwelijks zichtbaar is op de tand.

De lijm die wij gebruiken is tevens een sealing, dit betekent dat na het uitharden geen bacteriën onder het kristal kunnen komen want deze lijm is een gepatenteerd en erkend product uit de tandheelkunde.

Het plaatsen duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. Aangezien we een kristal in de mond moeten plaatsen, werken wij hygiënisch en worden alle gebruikte metalen instrumenten na elke klant ontsmet en gesteriliseerd.

Voordat u naar Kingpin komt:

Vlak voor de afspraak niet eten, drinken mag wel omdat u na het plaatsen van het tandkristal minimaal 1 uur niet mag eten of drinken.
Voor een betere hechting is het van belang dat u voor het plaatsen van een tandkristal uw tanden poetst ( dit kunt u thuis al doen).

Hoe word het tandkristal geplaatst:

Eerst word de tand gereinigd met een speciale ontsmettende tandreiniger, hierna wordt er een klein beetje etsmiddel aangebracht.
Dan wordt de tand droog gemaakt met de daarvoor bestemde droger. De lijm wordt op het kristal geplaatst en wordt op de juiste positie
gezet op de tand zoals wij deze hebben doorgenomen. Omdat de lijm niet uit zichzelf uithard wordt er een speciale uithardingslamp
op de tand belicht. Na het plaatsen van uw tandkristal raden wij u aan, vaak te glimlachen zodat iedereen van uw sieraad kan genieten.

Nazorg van het tandkristal:

* Als het tandkristal geplaatst is mag u gedurende 1 uur niets eten of drinken.
* Bovendien raden wij u aan om de eerste 24 uur geen koolzuurhoudende dranken te drinken en pas na 12 uur uw tanden te poetsen.
* Wees voorzichtig de 1ste dag met hard voedsel zoals harde broodjes, appels e.d. want dit kan ervoor zorgen dat het steentje loslaat.
* Probeer ook zo weinig mogelijk met de tong lans het tandkristal te gaan. Het zal in het begin een beetje vreemd aanvoelen maar dit went heel snel.
* Gebruik nooit scherpe voorwerpen in uw mond.

Garantie

Omdat wij 100% achter dit product staan heeft u 1 maand garantie op uw kristal, mits u de nazorg opvolgt.
Als het kristal binnen de eerste maand na plaatsen loslaat, zal er èènmalig gratis een nieuwe geplaatst worden.

Verwijderen van het kristal:

Met je nagel kan je deze er meestal vanaf duwen, anders met een nagelknipper over het tandjuweel is het zeker los.

Kostprijs van een tandkristal:

€ 20,00